sâmbătă, 11 februarie 2012

Pâine brăduţ

Cu această pâinică ne-am delectat noi în seara de ajun. Se pregăteşte foarte uşor şi e de mare efect. Reţeta am luat-o de pe blogul Lăcrămioarei şi am adaptat-o puţin.

Ingrediente aluat
300 ml lapte călduţ
450 g făină
1 linguriţă zahăr
1 linguriţă sare
30 g unt topit
20 g drojdie proaspătă

Ingrediente pentru uns
1 ou
2-3 căţei de usutroi
câteva fire de pătrunjel 

Cum procedăm?
Dizolvăm drojidia în laptele călduţ, amestecat cu zahărul. Se amestecă toate ingredientele şi se frământă până se obţine un aluat nelipicios. Din aluat se formează bile cam de 10 cm diametru şi se aşează într-o tavă în formă de brăduţ. Se lasă la dospit aproximativ 30 minute. Apoi se unge cu oul bătut, amestecat cu usturoiul pisat şi pătrunjelul, şi se introduce la cuptor, la 180 grade, pentru 30-40 minute. Gata!

Această pâinică este foarte aromată şi pufoasă. Puteţi să o faceţi sub ce formă vreţi. Poftă bună! :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu