luni, 13 februarie 2012

Papanaşi prăjiţi

După cum am promis, am revenit cu reţeta de papanaşi prăjiţi. Sunt foarte, foarte buni, vi-i recomand cu căldură. Eu vă voi trece cantităţile pentru o porţie întreagă, dar în poză apar ingredientele pentru o jumătate de porţie. Dintr-o lumătate de porţie mie mi-au ieşit 8 papanaşi potriviţi.

Ingrediente
500 g brânză de vaci
100 g zahăr
2 ouă
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
1 linguriţă zeamă de lămâie
1 plic zahăr vanilat
1 lingură coajă de lămâie
1 vârf de sare
200 g făină


Cum procedăm?
Se mixează brânza cu zahărul şi cu ouăle foarte, foarte bine.


Apoi se adaugă sarea, zahărul vanilat şi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie. La urmă adăugăm făina şi coaja de lămâie. Trebuie să rezulte un aluat destul de vâscos, dar nu foarte lipicios. Dacă mai are nevoie de făină, nu vă sfiiţi să adăugaţi. Eu am mai adăugat vreo 3 linguri.
Presărând foarte bine masa de lucru cu făină, ne apucăm să formăm papanaşii. Formăm bilele mari dintr-o lingură de aluat şi bilele mici dintr-o linguriţă. Le dăm forma rotundă, iar prin bilele mari, introducem degetul pentru a forma o gaură. 


Papanaşii se prăjesc în ulei încins, la foc mic, până se bronzează frumuşel.  


Se scot pe un prosop absorbant şi se servesc neapărat cu multă poftă. 


Îi puteţi servi cu smântână şi dulceaţă, pudraţi cu zahăr sau aşa golaşi. Orice variantă alegeţi, vor fi extrem de gustoşi. Poftă bună vă doresc! :) 



3 comentarii: