
Hai să trecem la reţeta Andradei.
100 g ciocolată neagră (72% cacao)
30 g cacao
250 ml cafea fierbinte (preferabil espresso)
120 g făină
150 g zahăr
6 linguri ulei
2 ouă
2 linguriţe zeamă de lămaie
1 linguriţă sare
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
1 linguriţă esenţă naturală de vanilie
30 g cacao
250 ml cafea fierbinte (preferabil espresso)
120 g făină
150 g zahăr
6 linguri ulei
2 ouă
2 linguriţe zeamă de lămaie
1 linguriţă sare
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
1 linguriţă esenţă naturală de vanilie
Cum procedăm?
Într-un vas se pune ciocolata amăruie ruptă în bucăţele, împreună cu cacaoa şi cafeaua fierbinte şi se amestecă până se topeşte toată ciocolata.
Se lasă la răcit. Între timp se amestecă făina cu bicarbonatul, sarea şi zahărul. După ce s-a răcit amestecul de ciocolată şi cafea, se adaugă ouăle, uleiul, zeama de lămâie şi esenţa de vanilie şi se amestecă bine.
Apoi adăugăm în ploaie amestecul de făină şi amestecăm până se incorporează complet.
Aluatul rezultat este cam lichid, dar să nu vă speriaţi, va creşte :) Umplem 2/3 formele de brioşe şi le dăm la cuptorul preîncins la 180 grade până când trec cupcakes-urile noastre trec testul scobitorii.
Se scot pe un grătar şi se lasă la răcit, după care se decorează după placul inimii. Eu am folosit ganache de ciocolată albă şi bombonele.
Nu pot să vă spun decât că sunt absolut fenomenale aceste cupcakes! Moi, parfumate, umede, perfecte! Vă invit cu mare drag să le încercaţi. Să-mi spuneţi dacă v-au plăcut ;) Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu