
Ingrediente
1 kg branză proaspătă de vacă
5 ouă
10 lg griş
1 lg făină
5 lg pesmet alb
5 lg zahăr
vanilie
1/2 linguriţă sare
5 ouă
10 lg griş
1 lg făină
5 lg pesmet alb
5 lg zahăr
vanilie
1/2 linguriţă sare
* eu câteodată pun şi coajă de lămâie
Cum procedăm?
- Punem 3 litri de apă la fiert cu sarea;
- Amestecăm brânza cu ouăle, iar apoi adăugăm grişul, făina şi vanilia;
- Formăm biluţe din pastă. Dacă aveţi cleşte pentru îngheţată e perfect, dacă nu, faceţi ca mine : înmuiaţi o lingură în apa fierbinte şi formaţi apoi cu lingura bulgăraşii pe care îi puneţi în apa care fierbe;
- Lăsaţi papanaşii să fiarbă până ies la suprafaţă. Când ies, sunt gata;
- Pecuiţi-i din apă şi lăsaţi-i să se scurgă;
- Amestecaţi pesmetul şi zahărul într-o farfurie şi tăvăliţi papanaşii scurşi prin amestec;
- Se servesc calzi, cu smântână şi dulceaţă din belşug (eu am folosit de afine).
Observaţie
Reţeta nu trebuie respectată 100%. Dacă vi se pare că pasta e prea moale, puteţi adăuga făină până ajunge la consistenţa dorită.
Reţeta nu trebuie respectată 100%. Dacă vi se pare că pasta e prea moale, puteţi adăuga făină până ajunge la consistenţa dorită.
Data viitoare voi încerca şi papanaşii prăjiţi. Sper că v-am facut pofta! Să va fie de bine! :)
ceao , mina !!! oana sunt :)) verisoara . ti-am scris doar asa . sa vad ce mai faci ca nu te-am prea gasit pe facebook sau pe mess si stiu ca aici te uiti aproape zilnic . te pup ! papa ! :)
RăspundețiȘtergerePaste cu pui la cuptor
RăspundețiȘtergerePaste cu ton si masline
Paste cu ciuperci si sunca
Paste carbonara cu smantana
Tocanita de vitel cu ceapa
Tocanita de ciuperci de post
Tocana de legume cu orez
Fasole verde cu usturoi