duminică, 29 ianuarie 2012

Papanaşi fierţi

Papanaşii fierţi sunt o alternativă mult mai sănătoasă la vestiţii papanaşi prăjiţi. Iar cum eu nu sunt adepta uleiului şi a prăjelilor, îmi plac mult mai mult cei fierţi. Reţeta o am de pe culinar.ro, de la o bucătăreasă numită Arcadia. Reţeta e foarte simplă, iar procedeul în sine nu durează foarte mult, de aceea nu am făcut poze pas cu pas. Hai să vedem cum se fac papanaşii!

Ingrediente
1 kg branză proaspătă de vacă
5 ouă
10 lg griş
1 lg făină
5 lg pesmet alb
5 lg zahăr
vanilie
1/2 linguriţă sare
* eu câteodată pun şi coajă de lămâie

Cum procedăm?
  1. Punem 3 litri de apă la fiert cu sarea;
  2. Amestecăm brânza cu ouăle, iar apoi adăugăm grişul, făina şi vanilia;
  3. Formăm biluţe din pastă. Dacă aveţi cleşte pentru îngheţată e perfect, dacă nu, faceţi ca mine : înmuiaţi o lingură în apa fierbinte şi formaţi apoi cu lingura bulgăraşii pe care îi puneţi în apa care fierbe;
  4. Lăsaţi papanaşii să fiarbă până ies la suprafaţă. Când ies, sunt gata;
  5. Pecuiţi-i din apă şi lăsaţi-i să se scurgă;
  6. Amestecaţi pesmetul şi zahărul într-o farfurie şi tăvăliţi papanaşii scurşi prin amestec;
  7. Se servesc calzi, cu smântână şi dulceaţă din belşug (eu am folosit de afine).

Observaţie
Reţeta nu trebuie respectată 100%. Dacă vi se pare că pasta e prea moale, puteţi adăuga făină până ajunge la consistenţa dorită.

Data viitoare voi încerca şi papanaşii prăjiţi. Sper că v-am facut pofta! Să va fie de bine! :)

2 comentarii: