duminică, 29 ianuarie 2012

Supă cremă de mazăre

M-am delectat zilele trecute la un restaurant cu o supă cremă de mazăre delicioasă şi mi-am dorit mult să încerc să o fac şi acasă. Fiindcă nu am avut nicio reţetă, am pornit în căutarea uneia pe internet. Am găsit această reţetă pe Teo’s Kitchen, am adaptat-o puţin şi m-am pus pe treabă numaidecât.

Ingrediente
500 g de mazăre
2 morcovi mici
1 bucăţică de ţelină
1 ceapă mică
2 lg smântână
2 lg ulei de masline
mărar verde (eu am avut doar uscat)
sare şi piper după gust
câteva feliuţe de bacon

Cum procedăm?
  1. Curăţăm legumele şi le spălăm. Ceapa o tocăm mărunt, iar morcovii şi ţelina îi dăm prin răzătoare.
  2. Într-o tigaie, încingem uleiul şi călim legumele.
  3. Între timp, punem mazărea la fiert într-un litru de apă cu puţină sare.
  4. După ce legumele sunt clălite, le adăugăm în apa cu mazăre şi lăsăm să fiarbă până mazărea este fiartă.
  5. Strecurăm legumele şi păstrăm apa în care au fiert.
  6. Pasăm legumele cu un mixer vertical şi adăugăm apa rămasă pentru a subţia pasta, până ajunge la consistenţa dorită. Dacă vreţi ca supa să fie mai groasă, nu folosiţi toată apa. Mie mi-a mai rămas puţină.
  7. Adăugaţi smântâna, mărarul şi condimentaţi după gust.
  8. Prăjiţi baconul într-o tigaie şi adăugaţi-l în supă.

Şi gata! O reţetă simplă şi foarte gustoasă. Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu