vineri, 17 februarie 2012

Mini pizza super rapidă

Astăzi vă propun o reţetă de mini pizza super extra mega rapidă ;) De ce este rapidă? Pentru că spre deosebire de celelalte aluaturi de pizza, acesta nu trebuie sa dospească. V-am făcut curioşi? Hai să vedem despre ce este vorba. Reţeta o am de pe culiar.ro, de la Afrodite. 

Ingrediente
500 g făină
42 g drojdie proaspătă
1 linguriţă de zahăr
1 linguriţă de sare
5 linguri de ulei de măsline
250 ml lapte sau apă (eu folosesc lapte)


Cum procedăm?
Dacă vă spun cât e de uşor nu o să mă credeţi :)) Dizolvăm drojdia în laptele amestecat cu zahărul, se amestecă cu făina şi uleiul şi se frământă bine de tot până ne rezultă un aluat nelipicios. 


După aceea, pregătim umplutura. Eu am folosit sos de roşii făcut în casă (200 g roşii decojite la conservă date prin blender şi condimentate cu zahăr, sare, oregano şi puţin ulei de măsline), caşcaval ras, salam, bacon şi oregano. 


Se întinde aluatul pe o suprafaţă unsă cu ulei, se unge cu sos de roşii, se pune caşcavalul şi celelalte bunătăţi, se rulează şi se taie feliuţe de 2 cm. 


Se aşează feliile de pizza în tavă cu hârtie de copt, se ung cu lapte, se mai presară puţin caşaval şi oregano şi se dau la cuptorul preîncins la 180 grade. Eu pe unele am pus şi ardei iuţi tăiaţi mărunţi ;) Se lasă la cuptor până se rumenesc pe margini. Au ieşit destul de multicele, dar nu destule cât să facă faţă mulţimii înfometate. Nici nu am apucat să fac bine poze ca deja apăreau mâinile :D Poftă bună vă doresc! :)

P.S.: dacă doriţi şi aveţi timp, puteţi folosi 20 g drojdie proaspătă şi lăsaţi aluatul la dospit pentru 40 minute.

11 comentarii:

  1. Felicitari imi place cum arata as vrea s aincerc si eu pentru o masa festiva. Cam cate bucati ti-au iesit din aceasta cantitate? ms.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca iti place :) Sunt foarte rapide si de mare efect. Dintr-o portie mi-au iesit vreo 12 sau 14, dar depinde si cat de groase le tai. Eu le-am taiat de vreo 2 cm. Sa-mi spui cum ti-au placut!

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunata! Tocmai am scos a doua tava din cuptor. Arata bine, este gustoasa si se face intr/adevar foarte repede. Multumesc pentru reteta! Sigur o voi repeta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Excelent, cu mare placere! Ma bucur muuult ca v-au placut, sa va fie de bine :)

      Ștergere
  4. Voi incerca si eu aceasta reteta ,ador pizza!

    RăspundețiȘtergere