Timp necesar: 45 min.
Grad de complexitate: redus
A trecut ceva timp de când am
postat ultima reţetă de mâncare, asta deoarece la noi ȋn casă sarcinile sunt
ȋmpărţite ȋn felul următor: mama face de mâncare, iar eu fac desertul. Aşa că
m-am obişnuit să fac doar deserturi. Situaţia trebuie să se schimbe! Aş dori să capăt mai multă experienţă ȋn
ceea ce priveşte gătitul, aşa că voi ȋncerca să fac şi să postez mai multe
reţete de mâncare. Şi ȋncep cu ceva rapid şi bun: cartofi franţuzeşti.
Am cautat informaţii referitoare la acest fel de mâncare, dar nu am găsit
nimic; nici de unde provine, nici de ce se numesc “franţuzeşti”. Deci dacă ştie
cineva ceva referitor la acest subiect, aş fi foarte fericită să stau ȋn bancă
şi să ascult cu interes :) Dar să revenim la subiectul zilei ;) După cum am
spus, reţeta e simplă: cartofi, ouă, smântână şi brânză. Dar se pot adăuga
orice alte ingrediente.
g
Ingrediente
15 cartofi mai mititei
6 ouă
caşcaval
smântână
sare, piper, pătrunjel etc.
Cum procedăm?
Începem
prin a fierbe cartofii (pentru că durează cel mai mult), ori ȋn coajă, ori
curăţaţi...cum preferaţi. După
ce au fiert, ȋi tăiem rondele potrivit de groase.
În timp ce fierb cartofii,
fierbem şi ouăle, iar când sunt gata, le feliem cu un aparat special sau pur şi
simplu cu cuţitul.
Când avem toate acestea pregătite, ungem o tavă cu unt sau
margarină şi ne apucăm de alternat straturi.
Primul va fi de cartofi, apoi de
ce vreţi voi...ouă, caşcaval, smântână, şuncă etc. Nu prea contează ordinea.
Observaţie
Puteţi rade caşcavalul şi să-l amestecaţi cu smântâna şi cu nişte
mirodenii.
La final adăugăm un strat de smântână sau caşcaval, presărăm nişte
verdeţuri şi dăm tava/tăvile la cuptorul preȋncins la 180º C pentru 10-15
minute.
Nu trebuie să
stea mult la cuptor ȋntrucât totul este deja fiert. Lăsăm doar până se topeşte
brânzica şi se rumeneşte deasupra. Ia uitaţi cum se bronzează prânzul nostru
;))
Scoatem tava/tăvile din cuptor şi savurăm câte-o
porţie sănătoasă de cartofi franţuzeşti. Poftă bună :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu