4 porţii
Timp preparare: 15 min.
Timp gătire: 30 min.
Grad de complexitate: redus
V-am mai povestit eu că nu prea fac mâncare, nu? Nu că nu
mi-ar plăcea să o mănânc, ci că nu am fost obişnuită. Dar mi-am propus să ȋnvăţ. Spre norocul meu,
bunica mea a stat la noi timp de câteva săptămâni. Aşa că am gătit cu sau sub
ȋndrumarea ei :) A durat puţin până i-am explicat de ce trebuie să mă opresc la
fiecare pas şi sa fac vreo 3 poze la o ceapă tăiată, dar după ce s-a obişnuit
ȋmi atrăgea ea atenţia: “Mina, vezi că ai uitat să faci poză!” A doua zi după
ce preparam ceva, venea ȋn birou şi mă ȋntreba dacă poate să vadă pe internet,
pe blogul meu, ce am gătit ȋmpreună. M-am distrat copios gătind cu ea. E o persoană minunată şi specială. Mama Roşia ȋi spunem noi, nepoţii. Asta
pentru că ea a locuit ȋn comuna Roşia şi ȋncerca să ne ȋnveţe când eram mici că
ea e mama din Roşia. Noi ȋi spuneam Mama Roşia şi Mama Roşia a rămas până azi.
Aşa că Mama Roşia
şi cu mine am dori să vă propunem astăzi ceva sănătos, gustos şi extrem de
rapid de preparat: tocăniţă de ciuperci. Puteţi să o mâncaţi ca fel principal
sau la fel de bine ca şi garnitură.
Ingrediente
1 kg ciuperci
2 cepe albe
2 cepe verzi
2 gogoşari
2 roşii
pătrunjel
proaspăt
sare, piper
ulei
Cum
procedăm?
Tăiem ceapa
mărunt şi o călim ȋn câteva linguri de ulei pentru 2-3 minute.
Apoi adăugăm
ceapa verde şi gogoşarii tăiaţi, la fel, mărunt.
Călim câteva minute, apoi vine
rândul roşiilor.
La final, adăugăm ciupercile tăiate felii.
Adăugăm o jumătate
de pahar de apă, punem capacul şi lăsăm să fiarbă bunătăţile ȋmpreună până scade
tocăniţa, iar toate legumele sunt moi. La final, luăm tocăniţa de pe foc,
asezonăm cu sare şi piper după gust şi adăugăm pătrunjelul tăiat mărunt.
Gata! Nici nu-mi
amintesc când a fost ultima dată când am scris o reţetă atât de scurtă :)) E
simplu şi buuuun! Eu am servit tocăniţa aşa simplă, iar ceilalţi membri ai
familiei cu schnitzele de porc.
Să aveţi poftă
bună şi o seară plăcută de toamnă :)
Ce frumos iti spune bunica ta...Mina! Tare frumos suna.
RăspundețiȘtergereAi tot timpul sa inveti sa gatesti si sunt convinsa ca ai sa devii la fel de priceputa ca si in ale dulciurilor!
Arata bine de tot tocanita ta!
Iti multumesc mult de tot, Any >:D< Doamne-ajuta sa mai am bunicile aproape cat mai mult posibil, pentru ca am multe de invatat de la ele. Mina este apelativul folosit de toata familia mea + prietenii mei straini (cosmina e putin mai greu pentru ei :P)
ȘtergereCit sint de inebunita dupa ciuperci o reteta in plus nu strica!Cit de curind o voi face!
RăspundețiȘtergereMother's Day 2017 India
RăspundețiȘtergereMothers Day Date 2017
RăspundețiȘtergerehttps://prajituracucaisesiiaurtretetadepost.blogspot.com/
https://prajituracucapsunisiiaurtfriscareteta.blogspot.com/
https://prajituracuciocolatasifriscareteta.blogspot.com/
https://prajituracuiaurtfaracoacereretetaoua.blogspot.com/
https://prajituracuiaurtfarafoiretetarapida.blogspot.com/