Sunt absolut fenomenale! Combinaţia banane – ciocolată e una din cele mai reuşite. Reţeta am luat-o de pe un site american.
Ingrediente
200 g făină
130 g zahăr
1 linguriţă praf de copt
¼ linguriţă sare
2 banane
1 ou
115 g unt (topit)
60 ml lapte
150 g picături de ciocolată (sau ciocolată tăiată mărunt)
Cum procedăm ?
Încălzim cuptorul la 180 grade şi aşezăm hârtiuţele de copt pentru brioşe în tava pentru brioşe. Amestecăm făina, zahărul, sarea şi praful de copt într-un bol, iar bananele pasate, oul, untul topit şi laptele în altul. Turnăm amestecul cu banane în bolul cu ingrediente uscate şi amestecăm. La sfârşit adăugăm ciocolata.
Umplem ¾ formele de brioşe şi le dăm la cuptor până trec de proba scobitorii.
Se scot din cuptor pe un grătar şi se lasă la răcit. Aşa-i că e simplu ? Poftă bună :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu