vineri, 2 noiembrie 2012

Degete de monstru

Aproximativ 30 bucăţi

Timp preparare: 5 min.
Timp aşteptare: 30 min.
Timp coacere: aprox. 20 min.
Grad de complexitate: redus

Ce poate fi mai sinistru şi ȋnfricoşător decât degetele de monstru? Gustoase şi aromate, aceste fursecuri trebuie să se afle pe meniul de Halloween. Anul acesta am pregătit un candy bar de Halloween pentru prima dată ȋn viaţa mea. Deşi şi până acum am avut intenţia, am renunţat ȋn ultimul moment deoarece la noi nu se sărbătoreşte…

Am ochit această reţetă pe site-ul Teo’s Kitchen acum 2 ani parcă, iar acum am avut ocazia să o execut. Am bântuit puţin şi blogosfera americană, să văd dacă găsesc ceva idei drăguţe. Aşa m-am decis să fac degetele verzi :)

Ingrediente
240 unt la temperatura camerei
1 cană zahăr pudră
1 ou
320 g făină
1 linguriţă esenţă de migdale
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 linguriţă sare
migdale
colorant alimentar verde şi roşu (opţional)

Cum procedăm?
Poate că pare laborios, dar sunt, de fapt, foarte simplu de făcut. Mixăm untul cu zahărul şi cu esenţele. 


Când sunt gata, adăgăm oul şi colorantul verde. 


Eu nu am colorant verde, deci am combinat colorant albastru şi galben. Într-un alt bol, amestecăm făina cu sarea. Adăugăm făina peste compoziţia de unt şi amestecăm până formăm un aluat omogen, pe care ȋl ȋmpărţim ȋn 2 sau chiar 4 părţi. 


Fiecare parte se pune ȋntr-o plăsuţă de plastic, care se dau la frigider pentru cel puţin o jumătate de oră.


După acest răgaz, scoatem câte o parte de aluat şi o lucrăm. Când lucrăm cu aluatul, ar fi bine să ne dăm cu făină pe palme, ca aluatul să nu lipească. Formăm „beţe” cât vrem de lungi, dar nu foarte grose (se vor lăţi la copt). Apoi le dăm forma de degete, le facem câte striaţii cu dosul unui cuţit şi le punem câte o migdală pe post de unghe. 


Punem degetele ȋntr-o tavă neunsă, pe care o dăm la cuptorul preȋncins la 160º C, pentru aproximativ 20 de minute. Ca să fiţi siguri că nu se ard, verificaţi după 15 minute.

Opţional
Pentru un mai mare efect, pictaţi ȋn jurul unghilor cu colorant roşu ;)

Sinistre şi delicioaaase :) Fanii principali ale acestor fursecuri sunt cei mici. Sper ca v-a plăcut reţeta. Spor la bucătărit! 



 

5 comentarii: